Jak wyłączyć autoodtwarzanie zwiastunów w Netflix?

Netflix wprowadził nową opcję, dzięki której wszyscy, których irytowało automatyczne odtwarzanie zwiastunów lub fragmentów materiałów umieszczonych w bibliotece, będą mogli je wyłączyć.

Cała operacja jest banalnie prosta i polega dosłownie dwóch kliknięciach myszką.

Logujemy się na nasze konto Netflix za pomocą przeglądarki internetowej. W prawym górnym rogu klikamy na swojego awatara i z rozwiniętego menu wybieramy opcję Zarządzaj profilami.

W oknie, któro się wyświetli odznaczamy Automatycznie odtwarzaj podglądy podczas wyszukiwania na wszystkich urządzeniach i zatwierdzamy zmiany klikając na Zapisz.

I to właściwie wszystko. Teraz będziemy mogli korzystać z serwisu bez włączających się samoczynnie zwiastunów. Jak zauważyliśmy, w opcjach Edytuj profil, możemy również wyłączyć funkcję automatycznego odtwarzania kolejnego odcinka. Według mnie akuratnie ta funkcja jest bardzo przydatna, ale decyzję o jej wyłączeniu lub pozostawieniu każdy powinien przemyśleć sam. Oczywiście obie funkcje autoodtwarzania możemy z powrotem przywrócić.


Dodaj komentarz

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij